Jinekomasti günümüzde erkek hastaların en çok sıkıntı çektiği durumlardan birtanesi olarak söylemek yanlış olmaz. Kısaca bahsetmek gerekirse jinekomasti erkeklerde bulunan kadın tipi meme büyümesine verilen isimdir. Bir hastanın jinekomasti olup olmadığı en doğru şekilde hekimiyle iletişime geçerek yapılan muayene sonucu belli olur.

Sizde Op. Dr. Çağatay Falcıoğlu ile iletişime geçerek muayene yaptırabilirsiniz.

Tedavi Süresi: 1-2 Saat

Anestezi: Genel- Lokal

Hastane Kalış: 1 gün

Sosyal Hayata Dönüş: Birkaç gün sonra

Jinekomasti Ameliyatı Planlaması

Jinekomasti ameliyatında genelde yapılan liposuction yöntemiyle orada ki yağ ve meme dokusunun çıkartılmasıdır. Ama bu teknik jinekomasti derecesine bağlıdır. İleri evre bir jinekomasti hastası ise klasik meme küçültme gibi davranılıp bütün meme dokusu ve fazla cilt dokusu dışarı çıkartılacak şekilde ters T şeklinde iz bırakılarakta ameliyat yapılabilir.

Liposuctionla Jinekomasti Ameliyatı

Klasik, lazer ve vaser liposuction yöntemiyle özellikle evre 1-2 jinekomasti ameliyatı yapılabilir. Bu teknikte iz yok denecek kadar az olur. Çünkü 3 mm kesiyle memede bulunan yağ dokusu ve meme dokusu dışarı çıkartılabilir. Bazen liposuction yönteminin yetmediği durumlarda meme başından yarım ay şeklinde kesi yapılarak meme başının altında bulunan meme dokusu eksize edilir. Bundan dolayı hastalarımıza mutlaka bu uyarıyı yapıyoruz.

Ters T Neme Küçültmeli Jinekomasti Ameliyatı

Özellikle evre 3-4 olan ve cilt dokusuda sarkık olan hastalara önerdiğimiz teknik jinekomasti ameliyatıdır. Bu ameliyatta iz kalması olasıdır. Çünkü meme başının altından başlayacak şekilde ters T şeklinde uzunca bir iz oluşabilmektedir.

Komplikasyonlar

Liposuctiondan sonra meydana gelebilecek pek çok komplikasyon vardır. Bunlardan en önemlisi sepsise dönüşebilecek ve enfeksiyona da yol açan kan pıhtılaşmasıdır. Pulmoner emboli şeklinde genelde belli olur. Bu durum son derece nadir bir şekilde oluşmaktadır. Ateş, zaman içerisinde küçükleşen ağrı, beklenen çok meydana gelen şişme gibi durumlarda doktorunuz ile iletişime geçmelisiniz.

Daha hafif olarak kan birikimi veya sıvı (seroma) birikimi de bazen gerçekleşmektedir. Böyle durumlarda bazen ufak revizyon ameliyatlarına veya şırıngayla oluşan sıvıyı çekme metoduna başvurabiliyoruz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

  • Liposuction ne kadar sürer? İz kalır mı? Ameliyat sonrası iyileşme süreci nasıldır?

    Operasyon 1-2 saat içerisinde tamamlanır.

    Eğer liposuction yapmışsak sadece iz 3 mm civarında 2 3 yerde olabilmektedir. Ama meme başından kesi yapılmışsa meme başı bütünlüğü bozulabilir. Hafifte olsa iz belli olabilir.

    Jinekomasti ameliyatının çok büyük çoğunluğu sadece liposuctionla yapıldığından iyileşme hızlı bir şekilde meydana gelir. Operasyon sonrası mutlaka korse kullanılmalıdır. Korse kullanımı yağ dokusunun dağılmasını engeller ve iyileşme sürecini kısaltır. Operasyondan sonra bölge de şişlik ve morluk meydana gelir. Bu şişlik ve morluklar birkaç gün içerisinde geçecektir.

YASAL UYARI!

cagatayfalcioglu.com sitesi herhangi bir ticari kaygı taşımadan, Estetik Plastik Cerrahi konusunda kişileri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmış olup, sağlık hizmeti vermemektedir.

Tanı ve tedavinin kesinlikle bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, medikal estetik, el cerrahisi ve mikrocerrahi hakkında, sadece site ziyaretçilerini bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Hastaların yönlendirilmesi amacını taşımaz. Site içerisindeki işlemler, klinik bünyesinde uygulanmaktadır anlamı çıkarılmamalıdır. Site içerisindeki bilgiler ile klinik uygulamalar farklılık gösterebilir. Bu site üzerinden gerçek bir muayene, teşhis ve tedavinin yerine geçecek herhangi bir sağlık hizmeti verilmemektedir. Bu sitedeki bilgiler hastaların tanı ve tedavisi amacı ile kullanılamaz.

Bu site içeriğinin bu amaçla kullanımından doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye ve kullanıcıya aittir. Bu siteyi ziyaret eden kisiler bu uyarıları kabul etmiş sayılırlar. Bu sitedeki bilgiler her gün güncelleştirilemediğinden her bilginin ziyaretçi tarafından doktoruna danışılarak kontrol edilmesi doğru olur.

Tamam